Ovenpasta met spinazie en mozzarella

Als je enige tijd geleden zelf pastasaus hebt gemaakt, dan is dit recept voor ovenpasta met spinazie en mozzarella echt een makkie! Het enige dat je hoeft te doen is een simpele bechamelsaus maken en slechts een paar ingrediënten toe te voegen en je bent klaar!

Dit recept is in mij opgekomen omdat ik gewoon weer toe was aan iets nieuws, ik houd wel van pasta’s met kaas maar ik vind een zelfgemaakte pastasaus ook erg lekker. Bij de lasagne zit altijd een bechamelsaus en zodoende kwam ik op dit recept. En het is een blijvertje!

De volgende dag is deze pasta nóg lekkerder, de saus en smaken zijn nog beter in de pasta getrokken. Ik vind het dan ook niet erg dat er eigenlijk altijd nog een portie (of twee) over blijft voor lunch de volgende dagen…

Ovenpasta met spinazie en mozzarella – voor 4 personen 

2 porties zelfgemaakte pastasaus
200 gram verse spinazie
250 gram champignons
300 ml bechamelsaus
100 gram geraspte Cheddar
1 bolletje mozzarella
Pasta, hoeveelheid naar wens
Olijfolie of bakspray

Verder heb je nodig
Ovenschaal
Oven
Rasp
Pan

  1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180° graden.
  2. Rasp de cheddar, als dat nodig is, en snijd de mozzarella in blokjes en de champignons in plakjes.
  3. Verwarm de bechamelsaus en zodra deze kookt doe je de cheddar erbij en laat je deze in de resterende warmte smelten tot de saus mooi glad is.
  4. Roerbak de spinazie en de champignons kort, voeg vervolgens de pastasaus toe en verhit deze nog een paar minuutjes.
  5. Als de pasta eenmaal al dente is giet je de pasta af en meng je deze met de saus.
  6. Vet je ovenschaal in met olijfolie of bakspray. Giet de pasta met de saus over in de ovenschaal en verdeel deze gelijk over de schaal.
  7. Giet hier de bechamelsaus overheen en als laatste verdeel je de blokjes mozzarella over de laag saus.
  8. Schuif de ovenschaal in je voorverwarmde oven. In principe is alles gaar, je wilt enkel dat de mozzarella lekker gesmolten is en eventuele koud geworden onderdelen kunnen mooi opwarmen. Dit duurt hooguit 15 minuten. Houd de mozzarella goed in de gaten!
  9. Serveer met een frisse salade.

Eet smakelijk!