Over mij

Welkom op Macarons en Mie!

Een klein stukje op het internet waar ik mijn culinaire avonturen kwijt kan.  Ik ben Sheung, 35 jaar en woon samen met mijn vriend J. en onze twee zoontjes J (3) en D (bijna 1) in ons prachtige huis (met (moes)tuin!). Eten is  altijd al een belangrijk onderdeel geweest in mijn leven. Ik eet als ik verdrietig ben, maar ook als ik iets te vieren heb. Maar niet alleen het eten (werkwoord) doet mijn hartje sneller kloppen, koken en bakken zijn twee van mijn favoriete hobby’s.

Voor mij zijn koken en bakken haast een soort therapie. Het werkt ontzettend ontspannend voor mij om even bezig te zijn met eten en iets lekkers op tafel te zetten. Koken doe ik veel op gevoel, je zal op Macarons en Mie veel recepten vinden die ik heb aangepast of net iets anders maak, puur omdat ik ook vind dat koken niet zo nauw luistert. Volg je gevoel en wat je lekker vindt. Je hoeft dan ook zeker niet de hoeveelheden te volgen die ik aangeef, dat is puur mijn eigen smaak, ga op zoek naar je eigen!

Bakken daarentegen, dat is meer een wetenschap. Bakken luistert vaak iets nauwer en als je hetzelfde resultaat wilt bereiken als de vorige keer zul je dan ook dezelfde stappen moeten bewandelen. Uiteraard is er ruimte voor wat freestyling, maar bijvoorbeeld het bakken van (de door mij geliefde) macarons, dat is echt een kunst. Het gebruiken van een andere oven maakt al veel verschil uit voor het uiteindelijke resultaat.

Ik zou nog uren door kunnen gaan over koken en bakken, maar ik denk dat dit voor nu wel voldoende is. Wil je nog meer lezen over mij? Dan kun je dit artikel lezen. En heb je daarna nog steeds dringende vragen? Leuk! Stel die dan via Instagram of mail me op info@macaronsenmie.nl

Liefs,

Sheung