Steak Fajitas

Zoals jullie weten zijn wij thuis fan van de Mexicaanse keuken. Guacamole, nacho’s, wraps, quesadillas you name it, we’ve eaten it! Steak fajitas had ik nog niet eerder gemaakt en toen vrienden afgelopen zomer langs kwamen heb ik me er eens aan gewaagd: het was heerlijk!

Het vergt wel iets van voorbereiding, het liefst laat je de steak een paar uur marineren (of een hele nacht). Het meeste werk zit hem in het snijden en voorbereiden van alle ingrediĆ«nten, maar dan heb je ook wat! Ik heb voor inspiratie diverse recepten gebruikt, maar voornamelijk het recept van Little Spice Jar. Ik heb dit recept meerdere keren gebruikt en beide keren verschillende soorten vlees gebruikt voor de steak fajitas: bavette en ‘biefstuk’. Beiden smaakten erg lekker, maar ik ben persoonlijk fan van bavette šŸ˜‰

Steak Fajitas – voor 2-3 personen 

Voor de steak fajitas
600 gram bavette of biefstuk
Sap van 1 limoen
3 teentjes knoflook, geperst
1 bosje koriander, fijngehakt
2 theelepels komijn
2 theelepel chilipoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken
2 eetlepels Worcestershire saus
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Medium formaat tortilla’s (2-3 per persoon)

Voor de pico de gallo
3 tomaten
1 rode ui, gesnipperd
1 jalapeƱopeper, in kleine stukjes
Sap van 1 limoen
Zout naar smaak
1 halve pot rood-gele paprikareepjes (optioneel)

Voor de topping
Guacamole
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
2 grote uien, in halve ringen
1 jalapeƱopeper, in kleine stukjes (optioneel)

Verder heb je nodig
(Oven)schaal
Oven
Wok- of koekenpan
Aluminiumfolie

  1. Zorg dat je vlees minimaal 30-45 minuten van te voren uit de koelkast is zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Meng alle ingrediƫnten in een (oven)schaal en doe je vlees erbij en zorg dat deze aan alle kanten bedekt is met de marinade. Laat deze bij voorkeur een paar uur staan.
  3. In de tussentijd kan je je guacamole maken voor bij je steak fajitas.
  4. Bereid al je groente- en snijwerk voor. Hak ook de gegrilde paprikareepjes uit pot in kleinere stukjes voor de pico de gallo.
  5. Meng alle ingrediƫnten voor je pico de gallo en laat deze afgedekt in de koelkast staan.
  6. Verhit je oven voor op 100Ā° graden.
  7. Bak het vlees 3 minuten per kant mooi bruin en laat het dan in aluminiumfolie verpakt in de oven ongeveer 10 minuten rusten. Nu moet je wat multitasken!
  8. Bak de rode en groene paprikareepjes en de halve uienringen in een pan met wat olie of (bak)boter) tot deze gaar zijn.
  9. Ondertussen bak je in een droge koekenpan Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n je tortillas. Leg op een bord een schone theedoek en vouw hier je torilla’s in zodat ze beetje warm en zacht blijven na het bakken.
  10. Als je groenten gaar zijn en al je tortilla’s gebakken kun je het vlees uit de oven halen en in repen snijden. Gebruik je bavette? Let dan goed op dat je tegen de draad in snijdt, anders is het vlees vrij taai en dat is zonde! Het vlees kan snel afkoelen dus het liefst zet je deze afgedekt in de hete ovenschaal tijdens het eten op tafel. Het vlees houdt zijn warmte wel beter vast als je het pas snijdt wanneer je je tortilla wilt beleggen, maar de keus is uiteraard aan jou!
  11. Serveer met de pico de gallo, tortilla’s en guacamole.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt of iets anders lekkers? Deel je culinaire avonturen via #macaronsenmie!

Heb je een vraag of opmerking? Stuur me dan een berichtje via Instagram of Facebook (klik op onderstaande logo’s)