Mexicaanse wraps met kip

Wij zijn thuis best wel fan van de Mexicaanse keuken. We eten graag guacamole bij onze chips tijdens onze filmavondjes op de bank, quesadilla’s als J. echt honger heeft en nacho’s met gehakt als we gewoon zin hebben in iets waanzinnig lekkers maar wel een beetje slecht. Het is vooral een makkelijke keuken zonder te veel poespas, maar wel érg lekker én gekruid, want daar houden wij ook van. Deze wraps met kip zijn ideaal voor als je geen tijd hebt doordeweeks of als je gewoon simpelweg geen zin hebt om te koken (in het weekend?), en dat moet kunnen 😉

Thuis hebben we altijd een ‘strijd’ als het gaat om de vulling. J. is meer #teamkip en ik ben #teamgehakt. Nu kan je Mexicaanse wraps gelukkig maken zoals je wilt. Dus mocht je meer zin hebben in gehakt, kan dat ook gewoon! Qua tortillawraps gebruikten we dit keer (toen de foto werd gemaakt) volkoren wraps #healthstreak. Wil je eens wat anders? Probeer dan ook de No Fairytales wraps gemaakt van groenten! Ik ben vooral fan van de wortel variant.  De paprika chili variant heeft best een scherpe kick (niet zo geschikt voor kleine kinderen of volwassenen die niet zo van scherp eten houden) en overheerst als je niet oplet. Keuze zat in ieder geval! Wat betreft groenten is het een mix and match, wat je maar lekker vindt. Maar groenten erbij is wél lekker en dan voelt het nog ietsjes gezonder 😉

De hoeveelheid in dit recept is genoeg voor ons twee en dan nog een 2 keer lunch voor mij. In totaal hebben we dan 7-8 wraps die niet overdreven gevuld zijn maar goed op te rollen 😉

Ben je niet zo’n keukenprins(es) en heb je daarom veel kruiden niet standaard in huis (wil je niet enkel kruiden kopen voor één recept)? Dan kan je altijd kruiden uit een zakje gebruiken. Ik vind het prettig om mijn eigen mix te maken, dat is ook stuk minder zout vaak!

Mexicaanse wraps met kip – voor 7-8 wraps 

2 kipfilets, in kleine blokjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 paprika, in blokjes gesneden
125 gram maïs
2-3 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflook poeder
1/2 thee lepel chilipoeder
Peper en zout naar smaak
175 gram geraspte kaas
Olie of (bak)boter

Verder heb je nodig
Knoflookpers
(wok)pan
Ovenschaal
Oven

  1. Bereid al je groenten en kip voor. Snijd de kip, courgette en paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  2. In de pan verhit je een beetje olie of (bak)boter, als de pan warm is geworden bak je hierin de kip kort aan alle kanten bruin. Beweeg de kip niet te veel in de pan, daar wordt ie mooi bruin van. De kip hoeft niet gaar te zijn. Haal de kip uit de pan en leg deze apart.
  3. Verhit opnieuw wat olie of (bak)boter in de pan, samen met de knoflook. Laat de knoflook niet aanbranden!
  4. Na een paar minuten voeg je de groenten samen met de kruiden in de pan. Bak de groenten op middelhoog vuur tot het vocht grotendeels uit de groente is, dit voorkomt dat je vulling zometeen erg nat is.
  5. Voeg daarna de kip toe en meng alles goed door elkaar. Bak tot de kip goed gaar is.
  6. Leg je tortillawrap klaar op een bord, scherp hier de vulling in. Niet te veel, anders kan je de wraps niet meer dicht rollen. Strooi wat kaas erover heen voor je de wrap dichtvouwt. Maak al je wraps op deze manier.
  7. Leg de wraps met de open zijde onder in de ovenschaal. Strooi er nog wat extra kaas overheen en schuif de wraps voor 10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. De wraps zijn klaar om te serveren!
  8. Heb je geen oven bij de hand? Bak je torilla’s in een schone, droge pan dan kort tot ze warm zijn en houd ze warm in een schone theedoek op een apart bord. Koude tortilla’s scheuren namelijk makkelijker bij het rollen.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt of iets anders lekkers? Deel je culinaire avonturen via #macaronsenmie!

Heb je een vraag of opmerking? Stuur me dan een berichtje via Instagram of Facebook (klik op onderstaande logo’s)