Snelle tomatensaus

Wij eten thuis regelmatig een stukje kip (bijvoorbeeld een ovenschotel met kip piripiri) of een hele gegrilde kip. Het was voor mij altijd wat lastig om te bedenken waar je die dan mee gaat combineren, rijst lijkt relatief droog. Friet is natuurlijk altijd goed, maar soms wil je iets anders dan frituur (zelfs met een Airfryer). Zo ben ik op dit simpele recept gekomen voor een snelle tomatensaus bij de pasta. Als je niet te veel moeite wilt doen, wél een lekkere basis saus wilt om te combineren met je pasta. Ook heel lekker met bufffalo mozzarella en wat rucola als een vegetarisch gerecht!

Snelle tomatensaus 

6 tomaten
2 bollen (dat lees je goed) knoflook, ongepeld
Peper en zout naar smaak
Italiaanse kruiden (optioneel)
1-3 eetlepels ketchup (optioneel, naar smaak)
Chilivlokken (optioneel)

Verder heb je nodig
Oven
Ovenschaal
Staafmixer

  1. Verwarm je oven voor op 220°C graden.
  2. Leg je tomaten samen met de knoflook in de oven schaal en sprenkel wat olijfolie erover heen en wat peper en zout.
  3. Pof je tomaten en knoflook 25-30 minuten in de oven, houd dit wel goed in de gaten, vooral de knoflook kan snel aanbranden/donker worden als de teentjes aan de bol wat kleiner zijn. Mocht dit het geval zijn, haal je knoflook dan er uit (mits natuurlijk wel gepoft, dat is ongeveer het geval na 25-30 minuten) en laat je tomaten nog goed door garen in de oven.
  4. Giet je tomaten en de gepelde teentjes knoflook over in een hoge (maat)beker zodat je hier makkelijk een gladde saus van kan maken met je staafmixer. Proef de saus en voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden toe.
  5. Wat ik merk dat een dergelijke tomatensaus vaak een zuurtje (zoals Matt Preston zou zeggen) mist. Een kick. Ketchup is dan je redder in nood. Voeg wat ketchup toe tot je de smaak goed vindt. Het geeft je saus net dat beetje extra vind ik!
  6. Houd je van wat scherpere saus? Voeg dan ook wat chilivlokken toe naar smaak. Kunst is vooral goed te blijven proeven!
  7. Serveer je saus met je pasta (bereid volgens verpakkingsinstructies).

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt of iets anders lekkers? Deel je culinaire avonturen via #macaronsenmie!

Heb je een vraag of opmerking? Stuur me dan een berichtje via Instagram of Facebook (klik op onderstaande logo’s)