Zelfgemaakte pastasaus

Dit kan ik toch wel een klassieker noemen bij ons thuis: zelfgemaakte pastasaus. Het is een origineel recept van J. (hij vroeg mij dit specifiek te vermelden, bij deze) en we zijn begonnen met het maken van onze eigen pastasaus jaren terug. Hij is een tijd terug van weggeweest, we zijn 1,5 jaar geleden verhuisd en toen zijn we om geen bijzondere reden gestopt met het maken van deze saus. Maar sindsdien weer herontdekt!

Wij eten, zoals jullie wellicht al door hebben, graag gekruid en redelijk scherp. Er gaat dan ook een mooie hoeveelheid jalapeñopepertjes in deze saus. Houd je hier niet van of eet je niet graag scherp, gebruik dan minder of laat het geheel achterwege. Doet niks af aan de smaak!

Dit is een saus die je in grote porties kunt maken om in te vriezen in kleinere bakjes. De hoeveelheid zelfgemaakte pastasaus in onderstaand recept is voldoende voor ons om 4 keer van te eten, maar dat is omdat J. een grote eter is. Kleinere eters zouden hiervan zeker 5-6 keer van kunnen eten met z’n tweetjes. Makkelijk en snel voor de drukkere doordeweekse dagen en het biedt een fijne basis voor andere pastarecepten.

Zelfgemaakte pastasaus – voor een flinke lading 

1 kilo mager rundergehakt
2 blikjes tomatenblokjes
1 courgette, in blokjes gesneden
1 paprika, in kleine stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
Jalapeñopepers, 2-3 eetlepels fijngehakt
5 eetlepels Italiaanse kruiden of hoeveelheid naar smaak
Peper en zout
Olijfolie of bakboter

Verder heb je nodig
Hapjespan

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de jalapeñopepers fijn. Bereid ook de overige ingrediënten voor: snijd de courgette en paprika in blokjes.
  2. Verhit je olijfolie of bakboter samen met de ui en knoflook en bak deze een paar minuten tot het lekker begint te ruiken.
  3. Voeg vervolgens je gehakt toe en als deze bijna rul gebakken zijn voeg je ook de paprika en courgette toe.
  4. Bak deze nog een minuut of 5 mee en doe je tomatenblokjes erbij. Even goed doorroeren.
  5. Dan kun je je jalapeñopepers toevoegen en breng je de saus verder op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout
  6. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Ondertussen kun je je pasta koken.
  7. Serveer met je favoriete pasta!

Eet smakelijk!