Bechamelsaus

Zelf bechamelsaus of besciamella maken is helemaal niet moeilijk. De kunst is om de melk scheutje bij scheutje toe te voegen en goed te blijven roeren om klontjes te voorkomen. Een mooie toevoeging aan bijvoorbeeld een ovenpasta. Het is een megasimpel recept dus laten we beginnen!

Bechamelsaus – voor 500ml saus 

50 gram roomboter
50 gram bloem
500ml melk
Snufje nootmuskaat
Peper en zout, naar smaak

Verder heb je nodig
Een pan met anti-aanbaklaag
Pollepel

  1. Smelt de roomboter in de pan en voeg de bloem toe. Verhit deze al roerend 5 minuten.
  2. Voeg de melk scheutje bij scheutje toe en blijf goed doorroeren. In het begin zal de substantie beetje aardappelpuree-achtig zijn qua consistentie en kleur. Naar mate je meer melk toevoegt zal het witter worden en vloeibaarder.
  3. Als je al je melk hebt toevoegt lijkt het geheel wellicht wat dun, maar als je de bechamelsaus even paar minuten al roerend doorkookt zal je zien dat het dikker wordt.
  4. Haal je pan van het vuur en voeg een snufje nootmuskaat toe aan je bechamelsaus en wat peper en zout naar smaak. Even goed doorroeren!
  5. Serveer met je favoriete pastagerecht.

Eet smakelijk!