Zalmtartaar met appel en limoenmayonaise

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar aangezien wij niet heel actief aan Sinterklaas doen, ben ik al bezig met het nadenken over het kerstmenu. Goede voorbereiding is het halve werk zullen we maar zeggen šŸ˜‰ Daarom ter inspiratie voor jullie vandaag: zalmtartaar met appel en limoenmayonaise. Ik serveer deze in een ‘witlofbootje’ omdat dat er wel gezellig uit ziet! En ben je opzoek naar last-minute ideeĆ«n, dan is dit recept erg geschikt omdat je deze snel op tafel kunt zetten.

Ik vind tonijn- of zalmtartaar erg lekker, uiteraard heb ik eerder al een recept geplaatst voor tonijntartaar met een Japanse dressing. En deze heb ik ook al vaker geserveerd met kerst, maar voor de verandering geen Aziatische smaken, maar een heerlijk frisse limoenmayonaise. De appeltjes zijn een lekkere frisse toevoeging. Maak dit recept bij voorkeur een aantal uur van te voren zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Zalmtartaar met appel en limoenmayonaise – voor 4 personen

300 gram verse zalm (400 gram als je een groter voorgerecht wilt serveren)
3-4 eetlepels mayonaise
Sap van een hele limoen
1 theelepel verse dille, fijngehakt
Halve Granny Smith appel
Peper en zout naar smaak
Snufje chilipoeder, optioneel
8 witlofbladeren
Peterselie, fijngehakt ter de garnering

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en snijd de halve appel zo mogelijk nog kleiner dan de blokjes zalm.
  2. Meng in een schaaltje de mayonaise met de fijngehakte dille, het limoensap en de peper en zout. Proef of de limoenmayonaise goed is, voeg eventueel meer dille, limoensap of peper en zout toe. Voeg een snufje chilipoeder toe voor de kick als je dat lekker vindt!
  3. Meng de zalm, appeltjes en de limoenmayonaise goed door elkaar en laat deze nog even in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Serveer de tartaar in de witlofbladeren of maak de borden mooi op met een serveerring. Garneer met een klein beetje fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!