Krokante kippenbouten uit de oven

Deze krokante kippenbouten uit de oven zijn heerlijk en écht gemakkelijk om te maken. Dit zijn eigenlijk gewoon kippenbouten bedekt met een dun laagje gekruide bloem wat zorgt voor een krokant velletje. Ik houd persoonlijk wel van als de huid een beetje krokant is. Dat doet me dan denken aan FEBO kip (waar ik nog eens een recept voor moet bedenken).

Je kunt dit recept ook maken met een hele kip, vleugeltjes of kipdrumsticks, wat jij lekker vindt. Wij eten het eigenlijk altijd met kippenbouten. Voor het krokante effect heb je natuurlijk wel een stuk kip met vel nodig, maar als je dat niet wilt of lekker vindt kan kipfilet ook!

Omdat dit gerecht in de oven gegaard wordt heb je er verder ook geen omkijken naar. Samen met een salade en friet heb je een heerlijke, maar simpele en goed vullende maaltijd. Probeer het ook eens met pasta aglio, olio e peperoncino, smaakt er ook erg lekker bij!

Wat betreft het kruidenmengsel, dat gaat echt op gevoel. Voor dit recept heb ik wel de hoeveelheden opgeschreven, maar gebruik zoveel als je lekker vindt. Of laat de kruiden weg die je niet lust. Wij houden bijvoorbeeld wel van pittig, maar als jij dat niet lekker vindt laat je bijvoorbeeld de cayennepeper weg. Ik heb dit wel vaker gezegd maar koken doe je op gevoel, het is geen rocket science 😉

Krokante kippenbouten uit de oven – voor 2 personen

2 kippenbouten met vel
3 eetlepels bloem
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
Peper en zout, naar smaak
(Olijf)olie

Verder heb je nodig
Ovenschaal
Oven
Diep bord of bord met opstaande rand

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.
  2. Doe de bloem samen met de kruiden, peper en zout in het diepe bord en meng het goed door elkaar.
  3. Dep de kippenbouten goed droog, vocht = minder krokant. En doe ze vervolgens in het diepe bord, wentel ze goed in het kruidenmengsel zodat alles bedekt is met een laagje gekruide bloem.
  4. Vet je ovenschaal in met een klein beetje (olijf)olie of (room)boter en doe de kippenbouten in de ovenschaal, laat ze zo min mogelijk elkaar aanraken.
  5. Doe de kippenbouten voor 40-45 minuten in de oven, afhankelijk hoe dik/groot ze zijn.
  6. Serveer met groente en aardappeltjes, friet of pasta.

Eet smakelijk!