Chinese noedelsoep

Noedelsoep, bamisoep of bouillonsoep is een basissoep waarin je van alles kunt bereiden. Mihoen, bami, eiermie, macaroni, wontons, dumplings of te wel gyozas. Het is een veelzijdige basis en ook helemaal niet moeilijk te bereiden. Maar goed, om het woord ‘recept’ te kunnen verantwoorden laat ik je in dit recept zien hoe ik mihoen maak met deze basissoep. Het belangrijkste als je de bouillon maakt is dat je proeft of je het lekker vindt en of er nog iets toegevoegd moet worden.

Leuk weetje: waar de meeste Nederlanders wellicht de bouillon helemaal opslurpen, heb ik altijd van mijn moeder geleerd om de bouillon niet op te drinken. Veel te zout en helemaal niet gezond voor je, ik hoor het haar nog zo zeggen! Je mag de bouillon uiteraard opdrinken als je dat zou willen, het is net zoals een Opkikkertje of andere bouillonpoeders.

Ik gebruik voor dit recept Knorr Chicken powder (kippenpoeder), ik kan me absoluut niet voorstellen dat dit iets anders is dan een blokje kippenbouillon, dus gebruik dat gerust als je geen pot Chicken powder in huis hebt. Echter, als je geïnteresseerd bent in meer toepassingen voor de kippenpoeder: ik gebruik het ook in de roergebakken paksoi.

Alles wat ik bij de mihoen stop haal ik bij de toko. De vlees- en visballetjes liggen in de diepvries. Ik zet linkjes bij de ingrediënten als je benieuwd bent welke ik gebruik. De chili-olie die ik thuis eet wordt door mijn vader zelfgemaakt, maar ik heb een linkje naar het product wat je in de winkel kunt kopen. J. vindt gewone sambal erbij lekker.

Je kunt uiteraard ook dingen toevoegen die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Gehaktballetjes of gewoon plakjes varkensvlees, tofu of stukjes vis. Dit is hoe ik mijn mihoen graag eet, maar varieer gerust met de ingrediënten die jij lekker vindt! Je kan uiteraard ook andere noedels bij eten, eiermie, bami, macaroni of zelfs spaghetti. Wat je maar lekker vindt!

Noedelsoep – voor 2 personen

Voor de basis
2 liter water
2 scheppen Knorr Chicken Powder of 2-3 blokjes kippenbouillon
Snufje zout
1/2 – 1 eetlepel suiker
Sesamolie, hoeveelheid naar smaak

Voor de vulling van de soep
200 gram mihoen
Baby pakchoi
Vleesballetjes
Visballetjes (gebruik wel de gefrituurde, gele balletjes)
Sui Kau
Stevige tofu

Voor erbij
Sambal (oelek of badjak)
Chili-olie

Verder heb je nodig
Grote pan

  1. Zet de pan met het water op het vuur en breng deze aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de Chicken Powder, zout en suiker toe aan het water. Even proeven, vind je het lekker? Dan is het prima, vind je het nog wat flauw? Dan wat zout erbij. Elke keer als je iets toevoegt moet je de soep goed doorroeren en dan nogmaals proeven.
  2. Is de bouillon op smaak dan voeg je nog wat sesamolie eraan toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en doe dan al je diepvriesingrediënten erin.
  3. Kook je diepvriesingrediënten een paar minuten en voeg dan je verse ingrediënten toe zoals je pak choi. Kijk op de verpakking van je mihoen of bami hoelang deze moet koken en voeg deze dan als laatste toe aan de soep. Dus als je pak choi 7 minuten kookt en je mihoen 4 dan doe je die 3 minuten na je pak choi erin. Dit klinkt heel simpel, maar ik schrijf het toch maar even uit 😉
  4. Verdeel de mihoen en de vulling over 2 kommen en verdeel ook de bouillon, de mihoen mag best onderstaan. Doe er een beetje sambal of chili-olie bij naar smaak.

Eet smakelijk!