Brownie cheesecake bites

Deze brownies combineren twee van mijn favoriete zoetigheden: brownie en cheesecake. Het recept komt van Laura in the kitchen, ken je haar nog niet? Zoek haar zeker even op op Youtube! Volgens mij houdt Laura alleen nét iets minder van cheesecake dan ik, dus ik heb de hoeveelheden verdubbeld die zij gebruik. De eerste keer heb ik haar recept gevolgd en ik vond dat de verhouding tussen de brownie en de cheesecake wat uit balans was. Vandaar dat ik nu meer cheesecakebeslag maak!

Deze brownies zijn heerlijk, echter word je denk ik wel een beetje misselijk als je ze allemaal in je eentje op eet, dus ik zou ze zeker uitdelen als je de kans hebt. Doe je je omgeving zeker een plezier mee 😉Wellicht heb je kinderen die nog op een school zitten waar je geen bananenminions of perenmuizen (#Luizenmoeder) hoeft te trakteren? Dan zijn deze kleine bites echt perfect! Van die suiker gaan kinderen waarschijnlijk wel hard stuiteren, maar goed, op school is dat dan minder jouw probleem denk ik dan 😉

En heb je geen kinderen? Niet getreurd, want als je ze écht niet zelf op krijgt kan je ze nog altijd trakteren aan je buren, je familie, vrienden. Dit recept valt bij iedereen in de smaak. En het allerbeste nog: je bent in een mum van tijd klaar!

Brownie cheesecake bites – voor ongeveer 30 bites

Voor de brownie
115 gram pure chocolade
55 gram ongezouten roomboter
2 eieren
Snufje zout
1/2 theelepel vanille extract
85 gr bloem
1 eetlepel cacaopoeder
200 gram (fijne kristal)suiker

Voor de cheesecaketopping
200 gram roomkaas (ik gebruik Philadelphia Light), op kamer temperatuur
3 eetlepels (fijne kristal)suiker
1 eierdooier

Verder heb je nodig
Kleine papieren muffinvormpjes
Oven
Bakplaat
Keukenmachine of handmixer met kom

  1. Verwarm je oven voor op 175° graden en heb je je roomkaas nog niet uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen? Haal deze er dan nu uit.
  2. Smelt de chocolade samen met de roomboter au bain-marie, of ga voor de gemakkelijke weg en gebruik je magnetron. Wel goed opletten en goed tussendoor roeren. Verbrande chocolade kan je niet meer ongedaan maken! Ik heb ongeveer 40 seconden nodig gehad en na elke 10 seconden roerde ik even door de kom. Je hoeft de chocolade niet helemaal te smelten want de warmte van het mengsel zorgt ervoor dat de laatste harde stukjes ook zullen smelten.
  3. Klop in je keukenmachine de eieren samen met de suiker totdat deze een luchtige lichtgele massa vormen. Voeg de gesmolten chocolade en het vanillearoma er aan toe en meng tot het één geheel is.
  4. Doe je bloem, cacaopoeder en zout in een kom, meng dit alvast een beetje door elkaar. Merk je dat je bloem en/of cacaopoeder erg veel hardere stukjes heeft? Zeef het dan voor je het bij je beslag doet, maakt je leven een stuk makkelijker.
  5. Voeg het bloemmengsel toe aan het beslag en meng het rustig tot deze nét aan gecombineerd is tot één geheel. Als je te veel mengt sla je alle lucht eruit en dat willen we niet!
  6. Leg je muffinvormpjes klaar op je bakplaat. Als ze eenmaal gevuld zijn is het lastig ze nog eens te verplaatsen.
  7. Gebruik een lepel, ik gebruik een juslepel (jawel) samen met een dessertlepel (om het beslag eruit te ‘duwen’), om de muffinvormpjes met het browniebeslag te vullen. Let op dat je deze tot ongeveer 2/3 vult. Het beslag zal nog wat rijzen namelijk.
  8. In een andere kom meng je je roomkaas, de eierdooier en de suiker tot een glad mengsel. Al je roomkaas goed op kamertemperatuur is kan je dit prima met een lepel of vork mengen. Lukt dat niet goed? Dan kun je het proberen met een garde of eventueel een handmixer.
  9. Met een theelepel schep je boven op het browniebeslag een mooie klodder cheesecake. Hij hoeft niet de gehele bovenkant te bedekken. Het is wel leuk dat je kan zien dat er ook nog een brownie onder zit.
  10. Schuif je bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten. Houd ze in de gaten en prik eventueel met een satéprikker in het midden om te kijken of deze er redelijk droog uitkomt.
  11. Even laten afkoelen, dan is de structuur het beste. Bewaar deze bites buiten de koelkast in een afgesloten trommel of in een afsluitbare diepvrieszak.

Eet smakelijk!