Broodje braadworst met jalapeñomayonaise

Soms is het heel fijn om simpel maar toch lekker te eten, zoals met dit broodje braadworst. Je kunt de braadworst ook vervangen door hotdogs (zijn uiteraard gewoon ook worstjes), ook erg lekker! Samen met de toppings van gebakken uitjes, zuurkool en de jalapeñomayonaise is dit een heerlijke makkelijke maaltijd.

Mocht je hotdogs willen eten, dan heb ik een tip: persoonlijk ga ik eigenlijk altijd voor de Albert Heijn hotdogs van hun versafdeling.  (#nospon). Deze zijn gewoon het meest sappig en krokant. Je kunt ook knakworstjes gebruiken maar die zijn wat zachter en ik houd wel van een bite. Maar zoals gezegd zijn braadworstjes ook een erg lekker, of wellicht lamsworstjes, kipworstjes, je kunt het zo gek niet bedenken!

Als je tijd hebt kun je de jalapeñomayonaise paar uur van te voren maken zodat de smaken goed naar voren komen, maar eerlijk: ik maak de jalapeñomayonaise vaak gewoon als eerste voor ik de overige ingrediënten bereid (ook al zijn het er niet zoveel) en dat gaat prima!

Wil je de maaltijd iets meer vullend maken of gewoon voor de lekkere trek: maak er dan wat friet bij. Dit is verder zo’n simpel recept, kan er weinig meer over vertellen dus laten we maar meteen beginnen!

Broodje braadworst met jalapeñomayonaise – voor 2 personen

4 hotdogs of braadworstjes
4 afbakbroodjes (kaiserbroodjes of pistoletjes)
Water, indien je hotdogs gebruikt
Olie of (bak)boter, indien je braadworstjes gebruikt

Voor de mayonaise
Jalapeñopepers, hoeveelheid naar smaak fijngesneden
3 flinke eetlepels mayonaise
2 eetlepels ketchup
1 flinke theelepel mosterd
2-3 eetlepels augurken, in kleine blokjes

Voor de topping
250 gram zuurkool, bij voorkeur gekoeld uit de koelkast
Gebakken uitjes
Augurken, in kleine blokjes
Ontbijtspek, krokant gebakken

Verder heb je nodig
Pan met deksel  of koekenpan

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.
  2. Zet de pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Als het water kookt doe je de hotdogs in het water, draai je het vuur uit en doe je de deksel op de pan.
  3. Meng alle ingrediënten voor de jalapeñomayonaise in een kommetje en zet deze in de koelkast.
  4. Snij de augurken in kleine blokjes, doe de zuurkool in een kom of schaaltje en bak het ontbijtspek krokant in een koekenpan. Laat het spek uitlekken op een bord met keukenpapier.
  5. Bak de broodjes in 8-10 minuten af in de oven. In de tijd dat de broodjes in de oven zitten kan je, indien je braadworstjes gebruikt, de worstjes bakken in een koekenpan met wat olie of (bak)boter.
  6. Haal de broodjes uit de oven en laat ze even wat afkoelen.
  7. Snijd je broodjes doormidden en bestrijk de ene helft met wat jalapeñomayonaise en doe je worstje er bovenop. Doe er wat zuurkool, gebakken uitjes en augurkjes op, dan nog een flinke klodder mayonaise en als finishing touch het krokante spek. Grote kans dat je het broodje niet meer heel charmant kunt afhappen, maar probeer het maar toch 😉

Eet smakelijk!