Lasagne uit een pakje

Hahaha, ik weet zéker dat een aantal dit artikel puur open klikken om te kijken of ik niet toch een recept heb bedacht gebaseerd op een lasagne uit een pakje. Maar nee, helaas dan kom je bedrogen uit. Rechtsboven is het kruisje, kom je volgende week wel terug? 😉

Nee, in dit recept gebruik ik écht een lasagnepak. Gewoon ordinaire Knorr Wereldgerechten. (Nu klikken waarschijnlijk nog een paar mensen weg, een aantal blijven hangen omdat ze misschien toch een beetje intrigued zijn ;-)) Dit pak was trouwens voorheen van Bertolli, toen wij dit voor het eerst in huis haalden, we waren dan ook lichtelijk in paniek toen we erachter kwamen dat de Bertolli pakken uit het assortiment zouden gaan. Gelukkig was er enkel sprake van een rebranding naar Knorr. Want hij is nog steeds zo lekker.

Maar ik geef er uiteraard wel mijn eigen draai aan. Meer van bepaalde ingrediënten bijvoorbeeld, of wat extra groente toevoegen. En dit is echt onze favoriete lasagne. Als we lasagne eten is het altijd dit pak, de combinatie van additionele ingrediënten wisselt af en toe, maar het recept dat ik hier deel is wel echt een favoriet. En kom op, ik maak ook wel mijn eigen pastasaus 😉

En aangezien dit een foodblog is van een echte foodie, iemand (ik!) die dol is op eten en ik ook graag mijn lievelingsdingen deel en absoluut ben van let’s be real: vandaag dit recept!

Lasagne uit een pakje 

1 pak Knorr Lasagne Tradizionale voor 3-4 personen
300 gram (mager) rundergehakt
200 gram geraspte (belegen) kaas
1 Galbani Mozzarella Maxi (200 gram)
350 ml melk
200 gram verse spinazie
250 gram champignons
450 ml water
Olijfolie of (bak)boter
Bakspray, optioneel

Verder heb je nodig
Hapjespan of wok
Maatbeker
Oven
Ovenschaal (neem een grote!)

 1. Verwarm je oven voor op 190° graden (heteluchtoven 180° graden. Fun fact: wist je dat in recepten waarbij je de oven gebruikt de temperatuur aangegeven wordt voor boven- en onderwarmte? Als je heteluchtovenstand gebruikt moet je een lagere temperatuur aanhouden)
 2. Snijd de champignons in dunne plakjes en zet deze aan de kant.
 3. Meng in een kom de inhoud van het zakje ‘ besciamella’ met 350 ml melk. In eerste instantie is het mengsel heel dun, maar als je het even laat staan zal het indikken!
 4. Verhit 1 eetlepel olijfolie of (bak)boter in een hapjespan of wok en bak het gehakt rul en gaar. Voeg hier de plakjes champignons en de spinazie aan toe. Het beste is om de spinazie in handjes toe te voegen, in plaats van alles in één keer.
 5. Voeg 450 ml water en de inhoud van het zakje ’tomatensaus’ aan het gehakt-spinazie-champignonmengsel toe en breng dit al roerend aan de kook. Laat het zachtjes 1 à 2 minuten doorkoken.
 6. Vet je ovenschaal in met olijfolie, (bak)boter of bakspray (lekker makkelijk!)
 7. Verdeel een laagje saus over de bodem. Vul de schaal dan afwisselend af met een laagje lasagnebladen, gehaktsaus, romige besciamella en geraspte kaas. Herhaal dit tot al je lasagnebladen op zijn. Bewaar nog wel wat geraspte kaas voor het einde!
 8. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en verdeel deze over de laatste laag van je lasagne. Daarboven op strooi je nog je laatste geraspte kaas.
 9. Bak de lasagne in 35 à 40 40 à 45 minuten gaar, in het midden van je oven. Dat heeft hij echt nodig. De lasagnebladen zijn namelijk vrij dik en de ovenschaal vrij vol.
 10. Word je lasagne te donker? Dek hem dan af met aluminiumfolie óf zet de ovenschaal op een lagere verdieping in je oven.
 11. Als de lasagne klaar is, is hij gloeiend heet, wees voorzichtig met het uit de oven halen!
 12. Serveer met een salade voor wat éxtra groente en een beetje frisheid

Eet smakelijk!