Witte chocoladecheesecake

Er zijn een aantal recepten die gewoon altijd goed zijn. Recepten waarvan ik nog nooit heb gehad dat iemand het niet lekker vond en deze no-bake witte chocoladecheesecake met Bastognebodem is er zo één! Het oorspronkelijke recept heb ik 10 (!) jaar geleden van de Philadelphia website gehaald. Inmiddels is het recept niet meer op hun site te vinden. Zonde! Want deze witte chocoladecheesecake is niet alleen erg lekker, maar doordat hij no-bake is ook gemakkelijk te maken!

De eerste paar keer dat ik deze cheesecake maakte heb ik nog gemixte vlokken gekocht en daar alle witte vlokken uitgevist. Daarna, als ik er soms geen zin in had (want: takkewerk) heb ik gewoon gemixte vlokken gebruikt! Maar bij De Ruijter hebben ze mijn gebeden gehoord! Tegenwoordig kan je ook enkel witte vlokken kopen en dat maakt je leven (of in ieder geval dit recept) een stuk makkelijker 😉 Of je gebruikt gemixte vlokken voor het gezellige effect, aan jou de keus!

Witte chocoladecheesecake 

200 gram Philadelphia (Light)
300 dl ongeklopte slagroom
200 gram (soja)yoghurt
2 zakjes vanillesuiker (8 gram per zakje)
200 gram witte chocoladevlokken
60 gram witte basterdsuiker
2 zakjes Klopfix
1 pak Bastogne (kandij)koek
75 gram roomboter

Verder heb je nodig
Springvorm
Keukenmachine
Hakmolen of foodprocessor

  1. Verkruimel de koek met een hakmolen of foodprocessor. De bodem snijdt het beste als de kruimels heel fijn zijn, maar als je van een grovere bodem houdt kan dat ook. Het snijdt dan alleen wat minder handig!
  2. Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron. Blijf er in dat laatste geval wel goed bij, want het gaat hard!
  3. Schenk de gesmolten boter over de de koekkruimels en meng deze goed door.
  4. Bekleed de onderkant van de springvorm door bakpapier tussen je vorm (de rand en de bodem) te klemmen. Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Schuif de bodem in de koelkast zodat deze wat kan uitharden. Ondertussen maak je de vulling!
  6. Klop met je keukenmachine de slagroom samen met de Klopfix mooi stijf.
  7. Klop vervolgens de Philadelphia, yoghurt, vanillesuiker en witte basterdsuiker tot een glad mengsel.
  8. Spatel de slagroom samen met 150 gram vlokken voorzichtig door je Philadelphiamengsel, je wilt niet alle lucht eruit slaan!
  9. Verdeel je vulling gelijkmatig over de koekbodem en laat de cheesecake minimaal 2-3 uur in de koelkast opstijven.
  10. Voor het serveren strooi je de resterende vlokken over je cheesecake.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt of iets anders lekkers? Deel je culinaire avonturen via #macaronsenmie!

Heb je een vraag of opmerking? Stuur me dan een berichtje via Instagram of Facebook (klik op onderstaande logo’s)