Wentelteefjes

Ik ben dol op hartig ontbijt. Eieren met spek of zelfs noedels voor ontbijt (of nou ja, brunch). Maar af en toe kan ik enorm veel trek hebben in zoet! Iets wat mama vroeger voor ons maakte was wentelteefjes. Volgens mij wordt dit in Nederland vaak met kaneelsuiker gegeten, maar ‘wij’ (als in wij Chinezen denk ik? Ze verkopen dit namelijk ook gewoon in restaurantjes in Hong Kong) eten wentelteefjes met gecondenseerde melk!

Dit recept kan je nauwelijks een recept noemen, maar het is lekker genoeg dat het een plekje verdiend op Macarons en Mie! Gecondenseerde melk heb je waarschijnlijk wel eens geproefd. Gewoon te koop in de supermarkt in blik. Op het internet vind je recepten hoe je er dulche de leche van maakt (volgens mij is dit de meest Westerse toepassing ervan die ik ken hahaha), ik doe ook wel eens een theelepel door mijn Engelse thee (lékker!). En dus ook een flinke theelepel (of 2…) over mijn wentelteefjes! Ik begin nu al weer te watertanden dus snel door naar het recept!

Wentelteefjes 

4 sneetjes (Casino) witbrood
2 eieren, geklutst
Scheutje melk
Roomboter
1-2 flinke theelepels gecondenseerde melk (of meer…)

Verder heb je nodig
Koekenpan of hapjespan
Diep bord of een bord met opstaande randjes
Keukentang

  1. Kluts de 2 eieren met een scheutje melk in een diep bord.
  2. Je kunt de korstjes van het brood snijden, maar dat is in principe niet nodig. Dompel je brood (2 sneetjes tegelijk dus de binnenkant dompel je niet onder. Je maakt er 1 groot wentelteefje van) onder in je ei-melkmengsel, vergeet hierbij de zijkanten niet!
  3. Verhit in je pan een klontje boter en als je pan warm is leg je de sneetjes brood (op elkaar) in de pan. Bak het brood rondom goudbruin (dit duurt niet lang 5-8 minuten), dus hier ook weer: niet de zijkanten vergeten.
  4. Leg je wentelteefje op je bord en smeer er een klein beetje roomboter op. Ik prik vaak met een mes een paar keer in het brood, dan kan de gecondenseerde melk er makkelijk in komen straks!
  5. Neem een flinke theelepel gecondenseerde melk en doe deze over je wentelteefjes.
  6. Serveer je wentelteefjes lekker warm, dan zijn ze het lekkerste!

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt of iets anders lekkers? Deel je culinaire avonturen via #macaronsenmie!

Heb je een vraag of opmerking? Stuur me dan een berichtje via Instagram of Facebook (klik op onderstaande logo’s)