Welkom op Macarons en Mie!

Wat leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Vermoedelijk ken je mij persoonlijk en ben je wellicht soort van gedwongen (sorry) om een kijkje te nemen. Of je bent gewoon razend nieuwsgierig, maar hoe je hier ook terecht bent gekomen: welkom.

Al een tijdje speelde ik met het idee om zelf een blog te beginnen. ‘Vroeger’ heb ik als 15-jarig tienermeisje heel veel beautyblogs gevolgd. Dit was in het tijdperk waarin bloggers nog tienermeisjes waren die vanuit hun kamertjeartikeltjes en tutorials schreven.

Inmiddels zijn de meeste bloggers van toen uitgegroeid tot zogenaamde social influencers en hebben zij hun oude baantjes (en soms zelfs studies) opgezegd en zijn ze full-time beautyblogger/vlogger. Niet dat ik de ambitie heb om hier mijn werk van te maken, maar een plekje hebben op het internet waar je je ei kwijt kan, dat heeft me altijd wel leuk geleken.

Echter, ondanks mijn passie voor make-up en beautygerelateerde onderwerpen zou ik niet erg gelukkig worden van een beautyblog. Misschien ook wel omdat ik niet altijd zin heb om met mijn hoofd op het internet te moeten (en make-up doe je immers op je gezicht). Daarom is het onderwerp van deze blog een andere grote liefde van mij: eten. Ik ben dol op eten, niet alleen het eten (werkwoord) zelf, maar ook het bereiden ervan. Van Italiaans tot Thais, van macarons tot mie (*winkwink*). Zoals ik wel vaker roep Food is life. Koken en bakken, ik doe het allebei graag. Bakken noem ik dikwijls baking therapy. Het is voor mij een ontspannende bezigheid en ik kan gemakkelijk uren in de keuken staan om nieuwe recepten uit te proberen.

Dus, wat kan je onder andere op deze blog verwachten?

  • Recepten, al dan niet Aziatisch vanwege mijn afkomst (Hong Kong, nee niet China, echt Hong Kong)
  • Een kijkje in de keuken van een Chinese die is opgegroeid in Nederland. Zo eet ik bijvoorbeeld net zo graag een Nederlands GVA’tje als wolhandkrabben. Wat dat is? Dat leg ik vast nog wel een keer uit in een artikel.

En waarschijnlijk verschijnen hier en daar wel wat persoonlijke artikelen (ook al sta ik er op dit moment niet om te springen om dit tot een soort dagboek te maken, ik vind het zelf altijd wel erg leuk om te lezen bij anderen). Ik heb op dit moment al wel een paar ideeën voor artikelen die ik leuk zou vinden te maken (en te lezen). Heb jij nog suggesties? Laat het dan vooral weten en wie weet komt dat artikel er dan wel.

Over de frequentie van artikelen en de structuur van het blog kan ik nu nog niks zeggen, het zal een beetje trial and error worden. Het is voor mij vooral een creatieve uitlaatklep om mijn avonturen in de keuken met een breder publiek te kunnen delen en daar zal ik dit plekje op het internet zeker voor gebruiken.

Stay tuned!

Sheung